top of page

mån 01 nov.

|

Danderyds distrikt

Filmläger - Ifrån idé till färdig film på två dagar

Detta är för dig som är intresserad av att göra film. Lägret är helt gratis. Vi bjuder på mackor och snacks under lägret Ungdomar ska med personals handledning skriva och producera en kortfilm under två dagar på demo i Danderyd. Vi startar måndag 1/11 kl13 och filmen ska visas upp 2/11 kl19.

Registrering är stängd
Se andra evenemang
Filmläger - Ifrån idé till färdig film på två dagar
Filmläger - Ifrån idé till färdig film på två dagar

Tid och plats

01 nov. 2021 13:00 CET – 02 nov. 2021 20:00 CET

Danderyds distrikt, Mörbyhöjden 24, 182 32 Danderyd, Sverige

Gäster

Om evenemanget

Upplägget är enkelt. Dag ett har vi en inspirerande genomgång där vi lär ut snabba tips och trix fr hur du berättar en historia med kameran. Sen släpper vi lös er och ni har fram till kl. 18:00 dagen efter (tisdagen 2/11) på er att filma och redigera er film. Sen när alla filmer är inlämnade avslutar vi med en premiärvisning av filmerna på vår storbildsskärm.

Vi som håller i detta kommer från en lång och diger bakgrund inom film, teater och musikbranschen och kommer guida deltagarna genom hela projekt.

Reglerna:

Ett filmlag består av 1-4 personer. Varje lag får ta hjälp av skådespelare och statister men filmning och allt som hör till filmarbetet görs av medlemmarna i laget.

Filmen får skapas med valfri teknik och all genrer är välkomna (spelfilm, animation, dokumentär). Redigering får användas.

Om musik används i filmen ska den vara egenkomponerad eller clearad, det vill säga filmlaget måste ha införskaffat rättigheter av upphovsmakaren för att använda musiken i filmen. Fri katalogmusik (t.ex. från iMovies ljudarkiv) kan också användas. Även bildmaterial ska vara egenskapat, clearat eller komma från fritt arkiv.

Färdig film får vara max 5 minuter.

Den färdiga filmen får vara max fem minuter lång och mailas in till

Olov.haggmark@danderyd.se

Eller

Petter.jonsson@danderyd.se

Senast kl 18:00 den 2/11 ska er film vara inlämnad.

Dela detta evenemang

bottom of page